Medische pedicure

U kan bij mij terecht voor:

- Nagelproblemen zoals kalknagels, ingegroeide nagels, blauwe nagels en schimmelnagels.

- Huidproblemen zoals pijnlijke eelten, likdoorns, blaren, hielkloven, te droge of vochtige voeten,...

- Beschermende en drukontlastende verbanden, op maat gemaakt uit vilt, bij pijnlijke knobbels en hamertenen.

- Advies in verband met dagelijkse voethygiëne en gebruik van aangepaste verzorgingsproducten.

- Doorverwijzing naar zorgverstrekkers.

Uw behandeling door de gespecialiseerde voetverzorger wordt in een aantal gevallen terugbetaald. Neem contact op met uw mutualiteit voor meer info over de terugbetaling.

Massages

Wie op regelmatige basis een massage ondergaat, zal hier op de lange termijn op heel veel fronten voordeel van hebben:

- Een betere houding dankzij massage:
Een van de niet zo bekende lange termijn effecten van massage is dat het wonderen kan doen voor je lichaamshouding. Veel mensen zijn zich niet bewust van de kleine contracties in hun spieren. De spanning bouwt zich langzaam op, je gaat onbewust bepaalde delen van je lichaam ontlasten en daarmee andere spieren belasten. Zo ontstaat een slechte lichaamshouding. Denk o.a. aan opgetrokken schouders, gebogen schouders, holle of bolle rug, scheve bekken etc. Men stapt vaak pas naar de massagetherapeut als er een acuut probleem is, hevige pijn in de rug of een arm die men niet meer zonder pijn kan bewegen. Een massagetherapeut kan de klacht verzachten, maar veel beter is om regelmatig een massage te ondergaan om dit soort problemen te voorkomen. Laat regelmatig de spanning in je spieren wegmasseren. Zie het als een ‘onderhoudsbeurt’ voor je spieren. Een veelgehoorde opmerking van mensen op de massagetafel; ‘Ik had niet door dat ik dáár pijn had.’ Regelmatig een massage ondergaan maakt je ook bewuster van je eigen lichaam en je houding. Op deze manier kan massage ertoe leiden dat je een betere houding krijgt.

- Massage kalmeert angstgevoelens:
Massage wordt door iedereen wel geassocieerd met ‘ontspannen’, maar het effect van massage gaat nog veel verder dan dat. Heb je last van angstige gevoelens of ben je heel nerveus aangelegd, dan kan regelmatig een massage ondergaan veel voor je betekenen. Spanningen in spieren ontstaan niet alleen door sporten of andere vormen van fysieke overbelasting. Deze spanningen ontstaan ook door verkrampingen als reactie op angst en nervositeit. Een massage helpt je om je spieren te ontspannen, om je hartslag te kalmeren en je bloeddruk te verlagen. Het is ook bewezen dat massage ervoor zorgt dat je lichaam stoffen aanmaakt, die je helpen te relaxen en die je een aangenaam en behaaglijk gevoel geven.

- Massage bevordert de spijsvertering:
Een ander positief effect van massage waar veel mensen niet van op de hoogte zijn is dat massage de spijsvertering kan verbeteren. Massage werkt niet alleen in op de huid en de spieren, maar heeft ook invloed op de dieper liggende organen, zoals de spijsverteringsorganen. Massage zorgt voor het optimaliseren van de bloedcirculatie in het lichaam. De toevoer van bloed, met daarin de nodige zuurstof en voedingsstoffen, naar alle organen wordt hierdoor verbeterd. Daarbij verbetert ook de afvoer van afvalstoffen uit de organen. Met als gevolg dat de organen beter zullen functioneren.

Manicure

U kan bij mij terecht voor:

- Soak Off Gel Polish beter gekend als Gelish. De Soak Off Gel Manicure is een gel nagellak dat voornamelijk wordt aangebracht rechtstreeks op de natuurlijke nagel. Soak Off Gels zijn het meest flexibel. Deze techniek is erg populair omdat het sneller droog is dan traditionele lak en omdat het duurzamer is dan een klassieke nagellak.

Spray tan

Een mooi egaal kleurtje is een ideale start om een vakantie zonder bikinivrees in te zetten.Of om te schitteren in een feestjurk. Met een kleurtje zie je er gezond en ontspannen uit, alsof je net terug bent van een deugddoende vakantie. Met de TAN TAN behandelingen van GUILL D’OR (r’tje) kan je dit effect onmiddellijk bekomen. De producten zijn aangepast aan verschillende huidtypes zodat het resultaat heel natuurlijk oogt.

Hé, het is oké…
- Om je huid te scrubben 1 à 2 dagen voor de behandeling zodat alle dode huidcellen verwijderd zijn.
- Om een hydraterende douchegel of olie te gebruiken en na het douchen, de Your Prolonger hydraterende bodylotion.

Hé, het is niet oké…
- Om bleke, strakke kledij te dragen na de tanning sessie omdat de vloeistof nog wat af kan geven.
- Om bodylotion te gebruiken vlak voor de sessie.